СКІЛЬКИ КОШТУЄ ЗНЯТИ РЕКЛАМНЕ ВІДЕО?

Почнемо з того, що для нашого мозку відео в кілька разів легше сприймається, ніж текстова реклама. У середньому користувач YouTube переглядає близько 150 відео на місяць і витрачає щонайменше 10 хвилин на день на перегляд сайту. Після перегляду відео споживачі стають на 175% більш лояльними до бренду, а 55% приймають рішення про покупку продукту. Безсумнівно, відеореклама є дуже ефективним засобом просування ваших ідей, товарів чи послуг. При цьому їх кількість в Інтернеті з кожним днем ​​зростає в геометричній прогресії. Оскільки обсяг вмісту швидко зростає, стає все важче створити унікальне відео.
Скільки коштує створення рекламного ролика? Це питання задають не лише клієнти безпосередньо, але й люди, які зацікавлені в процесі виробництва відео. І більшість із них дивуються, коли не отримують чіткої відповіді. Поширена помилкова думка, що ціни на рекламне відео залежать в першу чергу від його тривалості. Насправді якість продукту і, відповідно, вартість його створення залежить від складності кожної сцени, присутньої у відео. Таким чином, 30-секундне відео за певних умов може коштувати набагато дорожче презентаційного фільму тривалістю кілька десятків хвилин.
ЩО РОБИТЬ ЧУДОВЕ РЕКЛАМНЕ ВІДЕО
Перш за все, промо-ролик повинен продавати не сам продукт, а ідею бренду. Цей спосіб є найбільш ефективним для залучення клієнтів до бренду. Якщо цінності та думки людей близькі до цінностей та думок, зображених у відео, вони стануть лояльними саме до цього бренду.
Використання шаблонних фраз (наприклад, «наш продукт найкращий на ринку кави» або «ми гарантуємо високу якість обслуговування») вбиває інтерес аудиторії з перших же секунд перегляду. Звичайно, промо-ролик спрямований на те, щоб донести до потенційного покупця переваги товару. Однак потрібно докласти чимало зусиль, щоб ролик не став черговим безликим «шедевром» маркетингу.
Хороший промо-ролик повинен справляти враження на глядача і дарувати нові враження. Це можна зробити за допомогою кількох різних інструментів, починаючи від використання комічних фраз і закінчуючи вражаючими спецефектами. І, звичайно, важлива ціна рекламного ролика. Не варто на цьому економити.
ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПЕРЕД ЗНІМАННЯМ РЕКЛАМНОГО ВІДЕО
Яка ціна промо відео? Цим питанням задаються багато маркетологів і підприємців, особливо якщо вони раніше не використовували відео в своєму спілкуванні. Як показує досвід, кінцева вартість відеореклами може становити від 3000 до 50 мільйонів доларів. Професійні знімальні майданчики коштують дорого. Ще дорожче обходиться будівництво знімальних павільйонів (у багатьох випадках гарною альтернативою є оренда будинку з правильним інтер'єром). Важливим аспектом, який збільшує вартість рекламного ролика, є залучення знаменитостей. Так, часто ви можете досягти своїх цілей з маловідомими акторами, але краще, якщо у вашому промо-ролику зніметься суперзірка. Крім того, якщо ви вирішите щось змінити після схвалення сценарію, вам доведеться заплатити за це додатково. Тож уважно читайте сценарій на етапі затвердження, задавайте питання та уточнюйте важливі моменти!
Бюджетне планування
Існує величезна кількість факторів, що впливають на вартість виготовлення промо ролика, які необхідно враховувати при плануванні бюджету виробництва. Отже, яка вартість базового плану рекламного відео?

Розробка концепції
В основі кожного промо — креативна концепція, яка привертає увагу глядача та відображає філософію бренду. Це може бути оригінальний ігровий сюжет, вражаюча історія або незвичайна демонстрація продукту. Все розмаїття творчих ідей неможливо описати. Але вони необхідні кожному відео, щоб воно виділялося в медіа-потоці. Це може коштувати приблизно 1000 доларів.
Розробка сценарію
Для точного розрахунку вартості виготовлення рекламного ролика необхідно вже мати сценарій. Потрібно звернутися в креативне агентство, яке займається написанням сценаріїв або відеопродакшеном, в якому є креативний відділ. Орієнтовна вартість пошуку ідеї та написання сценарію становить 1000 доларів. Ціна може коливатися в залежності від постановки задачі та кількості запропонованих ідей.
Розташування
Особливою статтею витрат є місце проведення зйомок. У промо-роликах середні ціни на локації починаються від 200 доларів, якщо це чиясь квартира або студія, а якщо локацією є дах хмарочоса в мегаполісі іншої країни, можна витратити досить значні суми. Локація – це дійсно те, на чому не можна економити.

Передвиробничі витрати
Для створення промо ролика необхідно використовувати професійне кінообладнання. Загальна формула ціноутворення промо-відео досить проста: техніка та зйомки множаться на кількість знімальних днів. Вартість базового комплекту – від 600 доларів на добу. Бюджет обладнання та підготовчих виробів для проекту середньої складності починається від 300$.
Актори та інші учасники акторського складу
Тут починається команда, до складу якої входять актори, арт-постановник, продюсер і оператор, освітлювачі, стилісти і гримери. Усі ці люди відповідають за гарні, гармонійні та відповідні сценарію кадри, які глядач хоче додивитися до кінця. Сучасний глядач потребує якісного контенту, а тому промо-ролик не може не відповідати вимогам. Все це обійдеться вам приблизно в 2000 доларів на день.
Їжа, вода, транспорт
Вам доведеться заплатити за щоденну парковку, їжу, напої та кишенькові витрати. Крім усього іншого, вас чекають непередбачені неприємності як для вас особисто, так і для знімальної групи. Також можливо, що вам доведеться перекрити вулицю, щоб зробити знімок, і вам також доведеться за це заплатити. Тому завжди носіть з собою пару сотень доларів.
Пост-продакшн
На завершальному етапі відбувається постпродакшн – відбір найкращих дублів і зведення їх в один готовий продукт. Вартість роботи редактора залежить від тривалості відео, кількості переходів і ефектів, наявності титрів або додаткової графіки. Зрештою, рекомендована вартість 5-хвилинного рекламного відео може починатися від 3000 доларів і досягати кількох тисяч доларів.
ПОРАДИ, ЩОБ ЕКОНОМІТИ ГРОШІ НА ВИРОБНИЦТВІ ВІДЕО
Добре знятий ролик про продукт або послугу підвищує привабливість вашого проекту в очах аудиторії. Проте хороший рекламний ролик коштує чималих грошей. Але чи можливо знизити ціну на рекламний ролик? Так. Дізнайтеся кілька порад щодо створення миттєвих рекламних відео за доступними цінами.
Виберіть свою маркетингову команду
Для початку варто зазначити, що ефективність залежить не тільки від професійних якостей окремих спеціалістів, а й від уміння працювати в команді. Кожен напрямок має доповнювати інший, допомагаючи налагоджувати процеси та запускати нові рекламні кампанії. Надзвичайно важливо обирати тих співробітників, які мотивовані розвиватися. Хорошим критерієм є готовність вкладати свій час в отримання нових знань.
Спілкуйтеся з креативними агентствами
Швидше за все, ви спілкуєтеся з іншими через месенджери, тобто віддалено. Але ви повинні розуміти, що спілкування віч-на-віч набагато краще, тому що ви можете навчитися та отримати більше від цього. Ви можете поставити важливі запитання та одразу отримати відповіді; можна озвучувати проблеми, і вони швидше будуть вирішені; якщо ви бачите деякі дефекти на відео, їх можна змінити до того, як вони досягнуть пост-продакшну. І, звичайно, ви можете безкоштовно отримати деякі поради та ідеї, спілкуючись із креативними агентствами.

Уникайте ліцензій
Більшість відеоконтенту має музичний супровід. В якості фону можуть використовуватися пісні відомих виконавців/груп, класична музика і так далі. Однак вільне використання чужої музичної творчості заборонено законом, оскільки це порушує авторські права співака, лейблу чи медіакомпанії. Скільки коштує заплатити за музику та звукове оформлення промо ролика, якщо він ліцензійний? Якщо ви використовуєте таку музику, вам доведеться заплатити за неї від кількох сотень до десятків тисяч доларів. Отже, якщо ви не хочете платити за ліцензії, то просто не порушуйте закон.
Отримати страховку
Це чи не найголовніше питання економії коштів при створенні промо-ролика. Ви можете зіткнутися з різними проблемами: від зламаного об'єктива до хворого актора. Якщо не застрахуватися від непередбачуваних обставин, за це можна заплатити чимало. Хороша страховка – хороший спосіб заощадити гроші, якщо щось піде не так, тому не нехтуйте цим правилом.
Промо-ролик на сьогоднішній день є одним з найактуальніших способів показати продукт або послугу з найкращого боку. Тому очевидно, що економити на цьому не варто. Розбивка ціни на відеовиробництво рекламних фільмів високої якості складається з кількох складових: назва компанії, яка буде працювати над вашим проектом, створення концепції вашого відео, наймання акторів, виробництво, а саме зйомка та постпродакшн.