ЯК ЗРОБИТИ ВІДЕО ІНТЕРВ'Ю

Інтерв’ю зараз у моді. Вони є найкращою формою відеовмісту; ви можете зняти огляд фільму, подкаст, інтерв’ю тощо, маючи найпростіше обладнання для інтерв’ю.
ЧОМУ ВІДЕО ІНТЕРВ'Ю СЬОГОДНІ ТАКІ ПОПУЛЯРНІ?
Інтерв’ю, як правило, важке, особливо якщо ви спілкуєтеся з людиною, яка не має досвіду розмови перед камерою та відчуває себе під час цього незручно. Але це не завжди так, і людина, яка проводить інтерв’ю, не повинна бурмотіти і повинна знати, про що вона хоче запитати і як реагувати в непередбачуваних ситуаціях. Тож чому ця форма відеовмісту така популярна? Йдеться про чесність; йдеться про те, щоб змусити цікаву людину говорити на цікаві теми. І, як ви, напевно, можете здогадатися, це дійсно компенсує цікавий вміст.
Співбесіди стали одним із основних способів просування продуктів, послуг і взагалі всього, що може захотіти просувати компанія чи особа. В основному це стосується фільмів, музичних альбомів тощо.
ДЕ МОЖНА ВИКОРИСТАТИ ВІДЕО ІНТЕРВ'Ю?
Але хоча легко сказати, що щось популярне або може бути дуже корисним для успіху продукту чи компанії, як ви можете реалізувати щось подібне? Де можна використовувати відеоінтерв'ю? Що ж, давайте дізнаємось.
Вміст YouTube
YouTube, як ми згадували в деяких інших наших статтях, є найкращою платформою для відео (і, певною мірою, аудіо) вмісту. Звичайно, тут і там є певні обмеження, і ви не можете використовувати вміст, захищений авторським правом, сцени насильства або порнографію, але за винятком кількох незначних правил, які зрозумілі самі за себе, ви можете робити все, що забажаєте. Те саме стосується співбесід. Деякі люди зробили собі кар’єру, створюючи подкасти або записуючи інтерв’ю з людьми, які зараз цікавлять їхніх глядачів.
Промо

Ви повинні бути трохи обережними, тому що люди зараз досить кмітливі, і вони відчувають запах BS за милю; ви не можете їх обдурити, навіть якщо у вас сам Шак рекламує вашу компанію, людина, яка дивиться вашу рекламу, просто знехтує всім, що вона чує. Тому, коли справа доходить до проведення рекламних інтерв’ю, ви повинні бути обережними, зробити так, щоб воно виглядало та звучало автентично, і висвітлювало законні моменти, які можуть зацікавити людину. А потім на телебаченні ви обмежені лише парою секунд уваги глядача.
Відеореклама в соціальних мережах
Більшість правил промо-відео стосуються реклами в соціальних мережах, але ви націлюєте свій контент на іншу аудиторію та вікову групу, і у вас більше свободи, коли справа доходить до такого вибору. Реклама в соціальних мережах орієнтована на молодшу аудиторію, яка має інші стандарти щодо того, що вона вважає привабливим.
КЛЮЧОВЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ВІДЕО ІНТЕРВ'Ю
Давайте тепер розглянемо основні технічні компоненти, які ви повинні мати, щоб записати відеоінтерв’ю та зробити його вигляд і звук справді незабутніми та цікавими.
Отже, як взяти співбесіду в людини? Яке обладнання потрібно мати в запасі?
Правильна камера
Навіть найпростіша камера iPhone або будь-якого іншого популярного смартфона буде виглядати як дуже дорога професійна камера в правильних руках професіонала. Але не зрозумійте мене неправильно, якщо ви читаєте цю статтю, це означає, що ви зовсім новачок у зйомці відео та, отже, камери загалом. Придбання відповідної камери може бути найскладнішою та найдорожчою частиною процесу підготовки. Але загалом, дотримання інструкцій, які можна знайти на форумі, буде достатньо. Ви можете бути дуже здивовані, дізнавшись, скільки відповідей приготував для вас Google. Якщо ми маємо обрати одну фотокамеру, яку можна придбати за бюджет, яка зарекомендувала себе як якісний продукт, то це має бути Canon EOS Rebel T6, чудова камера для початківців.
Світлове обладнання
Освітлення для відеоінтерв'ю дуже важливе для успіху вашої операції. Звичайний ліхтарик, прикріплений до палички, не підійде; Коли вам продають легку техніку, вас не обманюють, оскільки є причина, чому вона вам потрібна в першу чергу. Інтерв’ю передбачають довгі, рівномірні та безперервні знімки облич, і обличчя мають бути добре освітленими, щоб вони виглядали виразними та живими. Якщо ви збираєтеся мати кілька камер, що працюють одночасно, то вам потрібно перевірити, чи добре виглядатиме ваше світло з усіх кутів.
Апаратура звукозапису
Для запису інтерв’ю вам потрібен якісний мікрофон. Хоча зйомка інтерв’ю загалом досить дешева порівняно з іншими формами відеоконтенту, єдине, що ви не можете зіпсувати, – це звук, оскільки те, що має сказати запрошена вами особа, є головною привабливістю вашого відео. RØDE NTG2 — дуже пристойний продукт, який не такий вже й дорогий; він зарекомендував себе як дуже надійне звукозаписне обладнання.
Штатив
Штатив може здатися не найцікавішим обладнанням; Ви можете подумати, що це просто палиця, яка сильно завищена, але ви абсолютно помиляєтеся, якщо це так. Штатив дозволяє розташувати камеру в правильному положенні; якщо у вас немає досвіду роботи з оператором, ви не зможете зрозуміти, скільки дрібних змін потрібно буде внести, щоб зображення виглядало чудово. Посуньте його трохи вправо, трохи вліво, трохи нижче, ні-ні-ні, трохи вище, а кухлем чи палицею цього не зробиш.

ПОРАДИ ЩОДО ВІДЕО ІНТЕРВ’Ю
Тепер, коли ви знаєте дещо про відеоінтерв’ю, способи їх використання та все основне обладнання, яке вам знадобиться, давайте поговоримо про інші важливі поради щодо відеоінтерв’ю, які точно стануть у нагоді якщо ви плануєте зняти інтерв’ю.
Дізнайтеся достатньо інформації про людину, з якою будете говорити
Ось перша з порад щодо відеоінтерв’ю, яку слід запам’ятати. Найнезручніше, що ви можете зробити, окрім відсутності камери чи мікрофона, це не знати жодної речі про людину, яку ви запросили на інтерв’ю. Це соромно і образливо. Навіть такі хлопці, як Джо Роган, які майже щодня ведуть подкасти з усіма різними людьми, встигають знати принаймні кілька речей про своїх гостей, і якщо ви не плануєте робити це щодня, то немає причин не робити цього якесь розслідування особи, яку ви плануєте взяти.
Підготуйте список тем, які ви хочете обговорити, і поставте мету
Як взяти інтерв'ю в когось? Дискусія не повинна бути надто структурованою, але ви завжди повинні бути напоготові та мати кілька запитань у рукаві, щоб не виглядати непідготовленим новачком в очах глядачів та співбесідника. Якщо ви плануєте запросити вченого на інтерв’ю, ви спочатку маєте дізнатися про нього кілька речей, про його біографію, про його нещодавню роботу, а потім створити план на основі того, що ви дізналися чи змогли. не дізнатись. Зрештою, ваше інтерв’ю не повинно впасти на обличчя після кількох запитань. Поставте перед собою певну мету і підведіть співбесіду до якогось важливого питання. Тому вам слід заздалегідь підготувати кілька питань для відеоінтерв'ю. Існують також різні методи відеоінтерв’ю, які можна знайти в Інтернеті; деякі з них справді досить захоплюючі та акуратні.
Використовуйте пару камер
Як провести відеоінтерв'ю? Мати одну камеру – не гріх, і, звичайно, головна привабливість відео – це людина, яку ви запросили на своє шоу чи на інтерв’ю, але перемикання з ракурсу на ракурс у потрібний момент є дуже важливою частиною правильної презентації ваше відео. Статична безперервна зйомка буде дуже нудною та стомлюючою, що, у свою чергу, змусить усе інтерв’ю виглядати таким чином.
Виберіть справді вдале розташування
Це має бути дуже зрозумілим, але якщо ви не настільки креативні, простої кімнати з пристойним фоном, який не відволікатиме глядача та чудово працюватиме з вашим світловим обладнанням, достатньо, щоб записати пристойне інтерв’ю. Після цього ви можете проявити більше творчості та витратити більше грошей на власну студію або на оренду відповідного приміщення для співбесіди. Будьте обережні з будь-якою формою зйомки на відкритому повітрі, оскільки всілякі шуми можуть зіпсувати все інтерв’ю; навіть якщо це просто вітер, якого ви, здається, не чуєте, увесь шум буде вловлений вашим мікрофоном.
Не перетворюйте свою розмову на запитання та відповіді
Дійсно, співбесіда – це здебільшого одностороння справа, і головна її мета полягає в тому, щоб почути щось цікаве від особи, яку ви запросили, але це не означає, що ви не можете висловити свою думку або будь-яка особистість. Немає причин бути надто драматичним або намагатися бути найхаризматичнішим хлопцем у кімнаті, але ви повинні принаймні звучати та виглядати гідним співрозмовником для людини, з якою у вас є інтерв’ю.
Підтримуйте зоровий контакт

Це те, що буде дуже легко для деяких людей, і дуже важко для інших, коли справа доходить до запису відео інтерв’ю. Це особливо важливо у випадку подкастів та інтерв’ю, оскільки більшості людей потрібен деякий час, щоб звикнути до камери, щоб мати можливість змінити зоровий контакт між глядачем та співрозмовником у потрібний момент. і не виглядати ніяково в процесі.
Додайте більше відеоконтенту на етапі пост-продакшну
Цей етап є необов’язковим під час інтерв’ю, оскільки деякі подкасти та відео майже не редагуються, але виглядають і звучать чудово, але все це має свою ціну. Як мінімум, ви можете додати вступ, з’єднати ім’я співбесідника та себе, а потім, наприкінці інтерв’ю, надати людям можливість стежити за людиною в соціальних мережах тощо, можливо, навіть включити outro якийсь.
Переконайтеся, що звук дійсно хороший
Ви повинні переконатися, що ви записуєте звук і що звук є пристойним, оскільки в іншому випадку ви потенційно втратите стільки важливого матеріалу, стільки чудових цитат і стільки цікавої інформації лише через те, що звук був зіпсований на один раз причина чи інша. Навіть люди, які можуть назвати себе дуже досвідченими в цій справі, час від часу допускають помилки, тому потрібна людина, яка стежить за процесом зйомки.
Тепер ви готові до відеоінтерв’ю. Єдине, що потрібно, це запросити цікаву людину, з якою ви вважаєте хоч трохи захоплюючим для співбесіди, налаштувати все обладнання, переконатися, що воно працює, підготувати план, запланувати співбесіду, дізнатися інформацію про людину , а потім сподіватися, що звук не вимкнеться під час інтерв’ю. Як бачите, процес зйомки відеоінтерв'ю дуже простий і досить інтуїтивно зрозумілий.