5 НАЙКРУТІШІХ РЕКЛАМНИХ КАМПАНІЙ 2000-Х

Ви, напевно, чули про них, але, швидше за все, не замислювалися про вплив, який вони мали на світ. Вони мають сотні мільйонів переглядів на YouTube, вони несуть революційні повідомлення та розповідають історії, які ніколи не набриднуть. Тонкий зміст і потужні ідеї – ось п’ять кампаній від всесвітньо відомих брендів, які змінили світ на краще.


Ред Бул Стратос
Одну з найефектніших на сьогоднішній день рекламних кампаній запустив виробник популярного енергетичного напою Red Bull. Компанія організувала масштабний маркетинговий хід, який отримав назву «місія на край космосу». У рамках проекту Red Bull Stratos австрійський бейсджампер і парашутист Фелікс Баумгартнер здійснив стрибок із стратосфери. В результаті він побив п'ять світових рекордів і став першою людиною, яка подолала звуковий бар'єр без допомоги двигунів. Максимальна швидкість польоту досягала 1,35 тис. км/год, а скафандр і екстремальна стратосферна куля прикрашали логотип Red Bull. Завдяки акції бренд з'явився у всіх світових ЗМІ.

Завжди, #LikeaGirl
У суспільстві, що швидко змінюється, недостатньо створити лише хорошу рекламну кампанію. Він повинен бути продуманим і мотивуючим або дотепним і оригінальним. Реклама завжди дотримується цих тенденцій. Це кидає виклик поширеним фразам «ти б’єшся, як дівчина», «ти бігаєш, як дівчина», — які вони часто використовують, щоб ображати хлопців, — і перетворює їх на комплімент. #LikeaGirl показує різних дівчат та їхню впевненість у собі. Не дивно, що з моменту запуску ця кампанія, спрямована на розширення прав і можливостей жінок, зібрала понад 66 мільйонів переглядів на YouTube. Якщо ви хочете організувати таку рекламну кампанію, зв’яжіться з якісну компанію з виробництва відеореклами.

«Справжня краса» Dove
«Справжня краса» Dove – це масштабна маркетингова кампанія, але ми обговоримо лише її рекламну сторону. Ми вже згадували, що найкращі рекламні кампанії або мотивують, або розсмішають, а «Справжня краса» однозначно відноситься до мотиваторів. Він звеличує недосконалість жіночого тіла і заохочує жінок з усього світу думати про себе інакше – краще, ніж вони звикли. Спочатку він був випущений на телебаченні та в друкованому вигляді, але з часом став вірусним на YouTube. У 2013 році відео кампанії Dove «Real Beauty» набрало найбільше переглядів за всю історію реклами.


Old Spice «Чоловік, яким може пахнути твій чоловік»
Якщо ви не пам’ятаєте цю круту рекламну кампанію, то, ймовірно, ви недавно народилися або жили на безлюдному острові. З 2009 року ця легендарна кампанія з’явилася майже скрізь. Він чітко орієнтований на жінок і досить дотепний, щоб змусити всіх посміхнутися. Геніальні маркетологи здогадалися, що дезодорант для чоловіка, швидше за все, купить жінка під час походу в магазин. Хто б міг подумати, що пряме націлювання на реальних споживачів із використанням гумору спрацює так добре? А відео, з якого почалася рекламна кампанія, зібрало понад 56 мільйонів переглядів на офіційному YouTube-каналі Old Spice. І це триває всього 30 секунд.


«1-800-273-8255»
28 квітня 2017 року репер Logic презентував відео на пісню «1-800-273-8255». Цифри в назві – це гаряча лінія із запобігання самогубствам. На відео з молодого чоловіка сміються через нетрадиційну сексуальну орієнтацію, і він думає про самогубство. Відмовившись від ідеї застрелитися, він вирішує зателефонувати за номером 1-800-273-8255 і отримує допомогу. Через кілька років він одружується з подругою дитинства, у них спільна дитина. Мета рекламної кампанії – допомогти людям впоратися з суїцидальними думками та вчасно звернутися за допомогою.