HOW TO GET CLIENTS FOR YOUR VIDEO PRODUCTION COMPANY: TIPS AND GUIDELINES

У світі існує багато різних видів бізнесу, в яких все можна прорахувати наперед. Там, де правила гри не змінюються, клієнти поводяться передбачувано, а інвестиції завжди приносять очікувану віддачу. Але є справа, в якій ти майже нічого не знаєш наперед, але все одно приносить багато натхнення та яскравих моментів. Яскравим прикладом такого бізнесу є виробництво відео. Тут клієнт ніколи не впевнений, чого саме він хоче, і будь-який проект може розтягнутися на невизначений термін. Як залучити клієнтів для своєї компанії з виробництва відео? Що таке алгоритми спілкування з клієнтами? Ви можете втратити багато часу, з’ясовуючи, як залучити клієнтів для виробництва відео, якщо ви тільки розпочали свій бізнес або тільки збираєтеся його створити.
ВАЖЛИВО ВАЖЛИВІ РЕЧІ, ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ, ПЕРЕД ОТРИМАННЯМ КЛІЄНТІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ВІДЕО
Створити власну компанію з виробництва відео може бути складним завданням. Знайти клієнтів для вашого бізнесу може бути ще важче, якщо ви пропустите деякі важливі речі. Вам слід стати гуру самореклами, щоб досягти бажаних результатів. Ми збираємося надати вам кілька корисних порад, які стануть запорукою процвітання компанії в майбутньому і допоможуть відповісти на питання «Де знайти клієнтів для виробництва відео?» Отже, з чого почати?
1. Провести дослідження ринку
Нехай це прозвучить абсолютно нецікаво і нудно, але без цієї «дрібниці» ви не зможете продуктивно рухатися вперед. Це ключовий елемент вашого майбутнього успіху. Ви повинні вивчити свій ринок, знати своїх основних конкурентів, їх слабкі та сильні сторони. Ці знання дозволять вам побудувати плідну маркетингову стратегію виробництва відео та бути на крок попереду. Крім того, ви зможете виділитися з натовпу та отримати високооплачуваних відеоклієнтів. Майте на увазі, що не варто підривати конкуренцію, тому що потенційні клієнти можуть почати сприймати вашу компанію як щось другосортне, і їй буде складніше досягти високих рейтингів.
2. Інвестуйте в розробку та підтримку веб-сайту
По-перше, ви повинні розуміти, що від сайту буде залежати багато моментів, наприклад, чи стануть користувачі вашими клієнтами. На це варто звернути особливу увагу, перш ніж переходити до самих методів залучення клієнтів. Тільки уявіть, що вас зацікавила велика знижка на ремонт автомобіля з хорошою страховкою, але, приїхавши за адресою, ви бачите, що це безіменний гараж з п'яним механіком. Очевидно, ви розвернетесь і підете. Те саме станеться з веб-сайтом, оскільки він демонструє вашу цінність. Ваш веб-сайт повинен відображати вашу філософію та основні переваги.
3. Створіть бізнес-профілі в соціальних мережах
Сучасні користувачі люблять відкритість, чесність і комунікабельність. Зараз стало звичним і звичним, що компанії мають бізнес-профілі в соціальних мережах, розповідають новини, показують новинки, цікавляться думкою користувачів, активно реагують на скарги та подяки. Можна поговорити про відеовиробництво, про його специфіку, поділитися результатами співпраці та замовленнями. Це цікавий контент, який завоює користувачів і потенційних клієнтів. Крім того, бізнес-профіль стане вашою візитною карткою та допоможе збільшити аудиторію.
4. Замовити оригінальні візитки відеопродукції
Незважаючи на те, що майже вся діяльність відбувається в Інтернеті, вам все одно доведеться особисто зустрічатися з потенційними клієнтами, а також влаштовувати різні зустрічі з працівниками, відвідувати численні заходи і таке інше. Отже, вам знадобляться візитні картки, щоб представити свою компанію та змусити вас запам’ятати. Деякі люди вважають, що в наш час це не обов’язкова річ, але вони недооцінюють її корисність.
ЯК ОТРИМАТИ ВІДЕОКЛІЄНТИ З НУЛЯ
Великі компанії мають вагомі переваги перед абсолютно новими: їх уже всі знають, вони мають перевірену репутацію. Клієнти більше довіряють таким компаніям, особливо якщо є великий бюджет проекту. Проте питання довіри завжди можна вирішити простою перевіркою за допомогою незалежних спеціалістів, а нові студії можуть мати набагато цікавіші портфоліо та гнучку цінову політику.
Мережа
Єдиний можливий спосіб познайомитися з кимось новим - зустрітися з ним. Створення мережі має вирішальне значення, коли ви хочете знайти клієнтів для виробництва відео. Важливо покинути зону комфорту і почати домовлятися про особисті зустрічі. Ви ніколи не знаєте, хто допоможе вам знайти клієнтів. Ви можете почати з знайомства з людьми з вашої галузі, які не є вашими конкурентами, наприклад, рекламними чи маркетинговими компаніями чи спеціалістами. Сприймайте це як цікаву гру, метою якої є організація обідніх зустрічей і пошук нових клієнтів.
Зробіть оголошення у своїх соціальних мережах, щоб друзі могли поділитися ним
Якщо ви активний користувач мережі і маєте багато передплатників в Instagram, Facebook або Twitter, ви можете використовувати свою велику аудиторію в своїх інтересах. Отже, ви можете попросити своїх друзів і підписників поділитися вашим оголошенням.

Насправді будь-яка публічна соціальна медіа може допомогти світу краще пізнати вас або принаймні дізнатися про ваше існування. Таким чином, перш ніж робити оголошення, необхідно створити гідний єдиний профіль і постійно його оновлювати для залучення потенційних клієнтів.
Спробуйте холодні продажі
Цей метод не для всіх, оскільки він здається досить страшним, але він також може принести свої результати, коли ваш дзвінок чи повідомлення дійдуть до потрібної людини, яка зацікавлена ​​у виробництві відео. Повідомлення через LinkedIn або Facebook вважаються найм'якшим способом, оскільки користувач може відразу зайти у ваш профіль і зрозуміти, чи відповідає він його потребам чи ні. Якщо ви спробуєте телефонувати, переконайтеся, що ви звучите впевнено.
ЯК ЗНАЙТИ КЛІЄНТІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ВІДЕО: МАРКЕТИНГОВА СТРАТЕГІЯ
Поки ви намагаєтеся знайти клієнтів для свого бізнесу з виробництва відео, ваші потенційні клієнти намагаються знайти вас і перевірити якість вашої роботи. Зазвичай такі люди намагаються збирати інформацію з кількох джерел. Але спочатку вони звернуться до знайомих і дізнаються, яка студія виконала роботу, яка їм подобається. З вуст в уста - найпоширеніший спосіб пошуку. Крім того, вони ознайомляться з сайтом студії, портфоліо та її клієнтами. Якщо ви працювали хоча б з одним відомим блогером або компанією, буде зрозуміло, що ви можете впоратися з їхніми вимогами та вкластися в терміни. Особисте спілкування з вами і рекомендації, які студії і чиї роботи вам подобаються, допоможуть клієнту сформувати остаточне розуміння того, чи збігаються ваші уявлення про бажаний результат. Отже, якщо ви не знаєте, як залучити відеоклієнтів, але точно хочете залучати клієнтів як режисер, дотримуйтеся наступних порад.
Скласти портфоліо
Зрозуміло, що мовою жестів не можна показати, наскільки ти крутий. Коли люди шукають фотографа чи кінорежисера, вони хочуть побачити результати своєї попередньої роботи. Більшість ваших потенційних клієнтів — «люди-ілюстрації», і вони хотіли б побачити ваше цифрове портфоліо, щоб вирішити, чи варто їм найняти вас чи ні. Не обов'язково показувати повну версію кожної виконаної роботи, але набір роликів на вашому сайті та в соціальних мережах допоможе залучити нових клієнтів.
Використовуйте свої навички відеооператора, щоб зняти неймовірне рекламне відео
Якщо ви хочете і можете виділитися з натовпу, не втрачайте можливість показати всім, який ви чудовий професіонал. Таким чином, ви можете використати свої вміння, знання та фантазію, щоб створити яскравий, чарівний промо-ролик, який залучить нових клієнтів. Кожен хоче отримати професіонала, який любить свою роботу, а не просто заробляє на життя. Ви можете поширити цю промо у всіх можливих соціальних мережах, щоб збільшити аудиторію своїх шанувальників. Крім того, така акція легко стане вашою візитною карткою.
Запустіть рекламну кампанію в Інтернеті
Instagram, YouTube, Telegram і FB – ідеальні способи розповісти про себе. Ви можете використовувати різні механізми: від покупки класичної вбудованої реклами до нативної інтеграції в тематичні групи. Інший варіант – залучення блогерів. Люди прислухаються до їхньої думки, дивляться і довіряють. Загалом, соціальні мережі є одним із найкорисніших інструментів для реклами ваших послуг. Головне підтримувати свій контент на гідному рівні і постійно оновлювати інформацію в профілях.

Використовуйте відгуки
Практика показує, що люди набагато більше довіряють сервісам, які мають хороші відгуки. Як ми вже говорили, багато людей намагаються зібрати всю можливу інформацію про компанію, щоб вирішити, чи варто користуватися їхніми послугами, і відгуки відіграють тут вирішальну роль. Отже, якщо у вас є клієнти, які залишилися задоволені вашою роботою, ви можете попросити їх написати відгуки, які ви зможете розмістити на своєму сайті та в соціальних мережах.
Відкрити відділ продажів
Щоб досягти успіху, кожен повинен займатися справою, в якій він добре вміє. Тому, якщо ви хочете отримати клієнтів і рекламувати свої послуги, краще найняти досвідчених фахівців, які допоможуть вам впоратися з цим завданням. Якщо ви працюєте на ринку певний час і маєте достатні фінансові можливості, ви можете відкрити відділ продажів. А фахівці з просування допоможуть зрозуміти, в чому ваші сильні сторони в рекламі. Менеджери з продажу допоможуть знайти нових клієнтів і продати ваші послуги максимальній кількості людей.
Нехай якість вашої роботи говорить сама за себе
Намагайтеся зробити будь-який проект на максимально високому рівні, незважаючи на обмеження. Ви завжди будете в певних межах, але ви завжди повинні намагатися робити все можливе. Вислухайте клієнта та врахуйте його побажання. Згодом ви зрозумієте очікування клієнтів від рівня обслуговування та якості роботи, тому постарайтеся їх задовольнити. Адже відеовиробництво – це постійний пошук найкращих рішень. Якщо Ви надаєте своїм клієнтам якісну роботу, то вони це побачать і захочуть продовжувати співпрацю. Саме тоді усна інформація може допомогти вам досягти бажаних результатів. Виробництво відео призводить до певних поліпшень будь-якої іншої послуги, тому багатьом воно потрібно.

Результати перекладу

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ВИРОБНИЦТВО ВІДЕО ЦЕ НЕ БЛАГОДІЙНІСТЬ Зберігайте баланс між бюджетом, амбіціями та креативністю клієнта. Звичайно, гроші - не єдина мотивація, але створювати масштабні проекти з малим бюджетом не варто навіть заради самореалізації. Зберігайте баланс між власними цілями, бажаннями клієнтів і бізнес-стратегією. Захищайте свої рішення, якщо вважаєте їх виправданими. Ви повинні знати собі ціну: вивчайте показники доходів і витрат, спілкуйтеся з колегами і не скидайте ціну занизько. Всім відомо, що цікавий, якісний проект неможливо зробити з копійчаним бюджетом.